Vučić: Ubedljiva pobeda Srpske liste, jasno vam je da je ovo 10:0

Vesti 06. okt 201921:50 > 21:53
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Srpska lista osvojila je više od 90 odsto glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je kazao da je Srpska lista na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima na Kosovu ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji.

POVEZANE VESTI

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova iz severne Kosovske Mitrovice, Srpska lista osvojila je 98,07 odsto glasova, istakao je Vučić i dodao da je ta stranka osvojila više od 90 odsto glasova u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu.

Kazao je i da mu je ovo jedna od najdražih pobeda, jer je kako je rekao, ostvarena u najtežim uslovima.

„Sve što je rađeno činjeno je sa željom da se Srpska lista uništi, da se pronađu podobni Srbi koji ne žele da imaju bilo kakve veze sa Beogradom“, ocenio je predsednik Srbije.

Naglasio je da su danas na jednom od izbornih mesta privedene dve osobe, kako kaže, samo zbog toga što su pustile dve osobe da glasaju sa srpskom ličnom kartom.

Dodao je i da su se Srbi na Kosovu ujedinili i na izborima „odbranili svoju državu“.

„Jasno vam je da je ovo 10:0, osim ako iz svemira ne dođu neki glasovi“, rekao je Vučić ističući da će zahvaljujući rezultatu Srpske liste, Srbi imati snažno predstavljanje u kosovskom parlamentu, gde će moći da se bore za nacionalne interese.

Ovakav rezultat, kako je dodao, je poruka za sve one koji su želeli da kriminalizuju Srbe na Kosovu i da diskredituju Srpsku listu.

Osvrćući se na rezultate albanskih stranaka, Vučić je rekao da trenutno vodi Demokratski savez Kosova Ise Mustafe, ali da nakon prebrojavanja glasova iz inostranstva očekuje da najviše mandata u novom parlamentu dobije Samoopredeljenje Aljbina Kurtija.

Rekao je i da se nada da će do decembra u Prištini biti formirana vlada koja će ukinuti takse na uvoz robe iz Srbije, kako bi se stekli uslovi za nastavak dijaloga.