Savez za Srbiju počeo kampanju bojkota izbora iz više gradova

Vesti 06. okt 201914:32 > 16:08
Podeli:
Izvor: SzS

Lideri političkih partija, članica Saveza za Srbiju, započeli su u nedelju iz više gradova i mesta u Srbiji kampanju za bojkot predstojećih parlamentarnih izbora.

Nebojša Zelenović je kampanju „Bojkot“ započeo razgovorm sa građanima Loznice, kojima je poručio da Savez za Srbiju (SzS) nije spreman za bilo kakve pregovore o izborima s vlašću, jer je, kako je rekao, za takve pregovore kasno.

„Pozdravljam angažovanje Evropskog parlamenta i spremni smo da sa predstavnicima EU razgovaramo o situaciji u Srbiji, kao i o sprovođenju zahteva stručnog tima protesta ‘Jedan od pet miliona’ za uspostavljanje uslova za demokratske izbore, koji bi se implementirali minimum devet meseci pre održavanja poštenih i fer izbora“, rekao je Zelenović, navodi se u saopštenju stranka.

Borko Stefanović, potredsednik Stranke slobode i pravde, kampanju je započeo sa pijace iz Sremske Mitrovice. On je u razgovoru s građanima rekao da će SzS doći do svakog čoveka dok svi ne čuju poruku „istine, pravde i slobodnih izbora“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je u Pančevu da bojkot sistema, a ne samo izbora, apsolutno nema alternativu na putu ka promeni vlasti u dogledno vreme, i da je bojkot borba koja će dovesti do fer i slobodnih izbora.

„Ako želimo promene u vremenu kraćem od četiri godine, ne smemo nastaviti da pristajemo na sadašnje uslove. Računica je vrlo jasna – ako vam je dosta poniženja, ucena, vređanja inteligencije, rijalitija i ispraćaja članova porodice u inostranstvo – prestanite da pristajete na uslove koje su nam nametnuli“, rekao je Jeremić u Banatskom Novom Selu kod Pančeva, gde je razgovarao sa građanima.

On je objasnio da je kampanju bojkota krenuo iz Pančeva, jer je danas 75. godišnjica oslobođenja Pančeva u Drugom svetskom ratu.

Izvor : Demokratska stranka

Predsedavajući Saveza za Srbiju (SzS) i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac započeo je kampanju za bojkot izbora razgovorom sa građanima Barajeva i tom prilikom izjavio da Demokratska stranka i SzS nisu spremni na fingirane pregovore sa vlašću, jer je za takve pregovore kasno.

„Pozdravljam angažovanje međunarodnih institucija i pojedinaca, ali insistiramo na bilaterarnim razgovorima koji bi se ticali uslova sadržanih u zaključcima Ekspertskog tima“, kazao je Lutovac i naglasio da eventualni razgovori ne utiču i ne opredeljuju doslednost u sprovođenju odluke da se na izbore ne izlazi.

„Izlazimo samo na poštene izbore, nakon donošenja sveobuhvatnog sporazuma i vremena od devet meseci potrebnog za njegovu implementaciju, poručio je predsednik DS.

Predsednik Dveri Boško Obradović počeo je kampanju bojkota izbora iz Kraljeva ističući da bojkot ne znači odustajanje i pasivno posmatranje, već razgovor sa svakim građaninom Srbije o tome šta bojkot znači.

On je u razgovoru s Kraljevčanima istakao da se bojkotom ne odustaje od izbora, već bori za fer i poštene izbore.

Kampanji se iz Bora priključio i Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Sloga.

Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas započeo je kampanju za bojkot u Zrenjaninu.

Na pitanje da li će građani o okruglim stolovima u skupštini, Đilas je rekao da nijedna članica Saveza za Srbiju neće učestvovati na razgovorima sa predstavnicima vlasti u Skupštini Srbije.

Izvor : Savez za Srbiju

„Niti želimo da razgovaramo sa ljudima koji su uveli strah i mržnju u Srbiju, koji je uništavaju i pljačkaju svakodnevno, niti za to ima više vremena. Bez prihvatanja zahteva protesta i njihovog sprovođenja minimum devet meseci, za nas izbori ne postoje. Uvek smo spremni da te stavove u direktnim razgovorima prenesemo svakom evropskom posredniku. Svakome u Srbiji i Evropi će vremenom postati jasno da se mi borimo za promenu sistema u Srbiji, a ne za to da svaka stranka u opoziciji ima desetak poslanika i poslaničkih plata“, rekao je Đilas.