Kosovska policija: ROSU neće upasti na sever Kosova

Vesti 04. okt 201917:13 > 17:17
Ilustracija / N1

Kosovska policija odbacila je danas kao "neistinite i tendenciozne" navode pojedinih beogradskih medija da će specijalne jedinice ROSU "upasti na sever Kosova kako bi uhapsile dvojicu srpskih mladića" u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

Policija je u saopštenju navela da je ta vest usmerena na „širenje dezinformacija i političkih poruka medju gradjanima, a sve sa ciljem destabilizacije i širenja straha na severu Kosova“, preneo je portal „Kossev“. 

„Ohrabrujemo sve građane da ne postanu plen takvih dezinformacija, već da se oslanjaju na zvanične informacije i istovremeno sarađuju sa policijom. Ohrabrujemo i novinare ovih medija da se obrate nadležnim organima, u ovom slučaju policiji, radi razjašnjenja i dobijanja tačnih informacija kako bi ispravno informisali javnost“, stoji u saopštenju Policije Kosova.

Prethodno su pojedini beogradski mediji preneli navode kandidata liste Sloboda na kosovskim izborima Rade Trajković koja je izjavila da je specijalna jedinica ROSU dobila nalog iz Prištine da „u najkraćem mogućem roku“ uhapsi dvojicu srpskih mladića iz Severne Mitrovice koji, navodno, poseduju snimak ubistva Olivera Ivanovića.