Božović: Podrška ispred suda u Ivanjici – moralno posrnuće društva

Vesti 04. okt 201913:24 > 13:25
Podeli:
Izvor: N1

Sociolog kulture Ratko Božović ocenio je da okupljanje i podrška radnika fabrike "Milan Blagojević" iz Lučana rukovodstvu, na čelu sa direktorom Radošem Milovanovićem, ispred sudnice u Ivanjici govori o tome da su ljudi zarad lične egzistencije odlučili da previde individualnu tragediju porodica poginulih i da to govori o "opštem moralnom posrnuću društva u borbi za elementarnu egzistenciju".

„Ako zbog sopstvene egzistencije previdite individualnu tragediju, to stvara rascep u moralnom identitetu. Stav ‘to se nije desilo meni, ne moram biti osetljiv na to’ je izuzetno problematičan. Onaj koji daje posao ovde je branitelj i hranitelj i moral nije bitan. Ovo se ne razlikuje mnogo od načina na koji je branjen Jutka (Milutin Jeličić). Moralno svetogrđe ne postoji pred činjenicom da se brani lična egzistencija“, rekao je Božović agenciji Beta.

POVEZANE VESTI

U sudu u Ivanjici u četvrtak, 3. oktobra, održano je prvo ročište na suđenju za pogibiju Milomira Milojevića i Milojka Ignjatovića u nesreći 14. jula 2017. godine u vojnoj fabrici u Lučanima.

Tokom suđenja rukovodiocima fabrike „Milan Blagojević“, na čelu sa direktorom Radošem Milovanovićem, okupili su se radnici te kompanije koji su pružili podršku direktoru i dočekali ga aplauzom. U jednom trenutku je došlo i do manjeg verbalnog sukoba sa članovima porodica poginulih.