Jedan od rukovodilaca "Milana Blagojevića" na suđenju priznaje krivicu

Vesti 03. okt 201916:02 > 16:02
N1

Jedan od rukovodilaca fabrike vojne fabrike "Milan Blagojević" iz Lučana Tomo Stojić podneo je, na suđenju za pogibiju dva radnika te kompanije, predlog o priznanju krivičnog dela o čemu sada treba da se izjasni tužilaštvo.

Prvo ročište generalnom direktoru te fabrike Radošu Milovanoviću i rukovodiocima Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću održano je u Osnovnom sudu u Ivanjici, a naredno ročište zakazano je za 15. novembar.

Njima se sudi zbog eksplozije u fabrici koja se dogodila 14. jula 2017. godine, kada su poginula dva radnika.

Ispred suda bilo je okupljeno nekoliko stotina radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“, koji su došli da podrže rukovodstvo fabrike.

Oni su želeli da prisustvuju suđenju, ali im sud to nije omogućio obrazlažući da nisu imali adekvatnu sudnicu koja bi mogla da primi sve njih, što je izazvalo njihovo nezadovoljstvo.

Nakon izlaska iz suda, direktora fabrike Radoša Milovanovića okupljeni radnici su pozdravili aplauzom, a u jednom trenutku došlo je do kraće rasprave između oca jednog od poginulih i okupljenih radnika.

Osnovno javno tužilaštvo u Ivanjici podiglo je krajem juna optužnicu protiv generalnog direktora fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ i još dvojice rukovodilaca u kojoj ih optužuje za krivično delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.