Policija: Optužbe netačne, štitili smo Prajd info centar

Vesti 02. okt 201914:50 > 15:00
Twitter/Goran Miletić

MUP Srbije demantovao je optužbe o neprofesionalnom postupanju policije u vezi jučerašnjih dešavanja ispred "Prajd info centra".

„Policijski službenici su, povodom utakmice između FK Crvena zvezda i FK Olimpijakos, preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti na trasi kretanja navijača u cilju sprečavanja eventualnih prekršaja i krivičnih dela i tom prilikom nije uočeno vršenje istih na štetu objekta ‘Prajd info centra’, zaposlenih ili lica koja su se nalazila u njemu“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je, po prijavi radnika obezbeđenja da su navijači razbili izlog na ovom objektu, „policijska patrola odmah stigla na lice mesta, obavila razgovor sa njim i utvrdila da na objektu nema oštećenja, kao i da se na trotoaru ispred nalaze četiri prazne limenke i delovi staklene flaše“.

POVEZANE VESTI

„Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo koje se izjasnilo da u navedenom nema elemenata krivičnog dela, kao i da, s obzirom da nema ni oštećenja na objektu, nema osnova za vršenje uviđaja. Tužilaštvo je naložilo policiji da o događaju dostavi izveštaj“, navodi se u saopštenju.

„U suprotnom bi znali da nalog za vršenje uviđaja policiji ne može davati bilo ko na ulici i po sopstvenoj želji, već samo i isključivo tužilac koji po zakonu nalaže policiji preduzimanje mera i radnji. Maliciozne optužbe da policijski službenici nisu hteli da zaštite pripadnike LGBT populacije suvišno je i komentarisati, s obzirom da je opštepoznato da ‘Parada ponosa’ u Beogradu niz godina unazad, upravo uz predani rad policijskih službenika, protiče bez incidenata“, kaže se na kraju saopštenja.