Taksisti ne odustaju od zahteva, od sledeće nedelje i blokade mostova

Vesti 02. okt 201908:55 > 15:27
N1

Beogradski taksisti iz gotovo svih najvećih udruženja nastavili su i danas sa protestima na gradskim ulicama, zahtevajući da, kako kažu, država reaguje i zabrani rad svim prevoznicima koji nelegalno obavljaju taksi prevoz. Oni su najavili radikalizaciju protesta od naredne nedelje, blokadom mostova i prometnijih saobraćajnica.

Kako su rekli za N1, okupljanje su počeli u podne na četiri lokacije u gradu, a potom je kolona taksi vozila u 13 sati krenula ka centru grada.

POVEZANE VESTI

Vozila su se zaustavila ispred zgrade Vlade Srbije, gde je protest i završen, oko 15 sati. Ulice Nemanjina i Kneza Miloša bile su zatvorene za saobraćaj, a onda se saobraćaj polako normalizovao.

„Od naših zahteva ne odustajemo, a to je da država reaguje i zabrani rad svim prevoznicima koji nelegalno obavljaju taksi prevoz. Država već duže vreme žmuri na to što se krši Zakon o prevozu putnika i što se pojedinim firmama dozvoljava da na nezakonit način prevoze putnike“, poručeno je za N1 iz Taksi komore Beograda.

Taksisti kažu da razumeju nezadovoljstvo građana i zbog toga su doneli odluku da će od danas na svojim trasama protestne vožnje besplatno prevoziti građane.

„Uzimajući u obzir da našim sugrađanima svojim protestnim vožnjama otežavamo obavljanje njihovih aktivnosti, što svakako nije naša namera, želimo da im u maloj meri to kompenzujemo“, navode iz Privredne taksi komore Srbije.

Podsećamo da su taksisti proteste na ulicama Beograda počeli u ponedeljak protestnim vožnjama. Taksisti poručuju da će, ukoliko nadležni ne reaguju, u narednim danima radikalizovati proteste.