Šarčević: Bolja veza privrede i obrazovanja cilj novih reformi

Vesti 01. okt 201913:55 > 14:00
N1

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević ocenio je danas da je jedan od ciljeva novog modela organizovanja strukovnog obrazovanja, bolje povezivanje obrazovanja i privrede. Šarčević je na Akademiji poslovnih strukovnih studija u Beogradu, gde je prisustvovao svečanom prijemu 63. generacije studenata, naveo da je formiranjem te obrazovne ustanove pokrenut proces reformi u visokom obrazovanju.

„Mi smo kroz reformu strukovnog visokog obrazovanja ušli u reformu visokog obrazovanja. Ova akademija je prva osnovana. Trenutno postoji 13 akademija strukovnih studija, a predstoji osnivanje još jedne“, kazao je Šarčević a prenelo Ministarstvo prosvete, nauke i obrazovanja.

Dodao je da cilj procesa reformi u obrazovanju, počev od predškolskog do visokog i nauke, da se postigne što veći kvalitet. „Želimo da vaša diploma ima važnost kako u Srbiji, tako i u drugim delovima sveta. U okviru Erazmus plus projekta čiji je Srbija punopravni član imate mogućnost da putujete, radite na projektima i upoznate iskustva drugih zemalja“, naveo je Šarčević.

Akademiju poslovnih strukovnih studija Beograd osnovala je Vlada Srbije 2. avgusta 2018. godine.