Vučić se poklonio Kovaču: Država će znati da se oduži zlatnim odbojkašima

Vesti 30. sep 201914:35 > 14:57
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je odbojkaškoj reprezentaciji osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i najavio da će država prema njima ispuniti sve obaveze koje se tiču jednokratne finansijske nagrade, ali i nacionalne penzije i izgradnje sportskog kompleksa na Novom Beogradu.

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, Vučić je rekao da ne može da im prenese koliko su građani ponosni zbog rezultata koji su postigli, utoliko što je pre njih i ženska odbojkaška reprezentacija donela zlatnu medalju iz Ankare.

POVEZANE VESTI

 „Cela Evropa sada zna da smo odbojkaška sila broj jedan. Ono što država može da vam vrati jeste da sledeće godine krenemo u izgradnju kompleksa na Novom Beogradu. Ostala je samo još jedna sitnica koja se tiče restitucije, ostale dozvole su tu, i očekujemo da najkasnije u aprilu krenemo u izgradnju“, rekao je on.

Vučić je rekao da će već u naredna dva dana odbojkašima biti isplaćena jednokratna nagrada za zlato od po 20.000 evra, ali da mogu da računaju i na nacionalnu penziju kada napune 40 godina.

On je ocenio da su se odbojkaši „borili kao lavovi“, da ih je bilo fantastično gledati, i da su obradovali narod Srbije, Republike Srpske i u ostatku svetu.

Predsednik je apelovao na odbojkaše da im ne ponestane motiva i da pokušaju da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama kako bi pokušali da, zajedno sa ženskom ekipom, eventualno osvoje medalje u Tokiju, jer je to veoma važno za prestiž zemlje.

Vučić se, na kraju obraćanja, u znak zahvalnosti poklonio selektoru Slobodanu Kovaču, koji je to isto učinio sinoć svojim igračima, nakon pobede od 3:1 protiv ekipe Slovenije u finalu.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Nemanja Petrić uručio je Vučiću dres sa potpisima svih igrača, navodeći da je „velika čast imati priliku da predstavljate državu i narod“.

„Velika je čast imati priliku da nekog usrećite i učinite ponosnim. Za nas je to neizmerno jaka emocija“, naveo je Petrić dok je selektor reprezentacije Slobodan Kovač uručio Vučiću odbojkašku loptu navodeći da su igrači „osvetlali obraz zemlje“.