Trifunović: Raspali narkoman se pojavio na sudu, gospodar Uba nije

N1

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić nije se pojavio na sudu po tužbi predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

U Osnovnom sudu u Ubu održano je prvo ročište po tužbi predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića protiv funkcionera Srpske napredne stranke Darka Glišića, zbog njegove tvrdnje da je Trifunović zavisan od opijata, a koju je 2017. godine izneo u tabloidu Srpski telegraf.

Više od dve godine je prošlo otkako je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović tužio predsednika izvršnog odobra Srpske napredne stranke Darka Glišića za povredu ugleda i časti, nadležnost je u međuvremenu prebačena sa 3. Osnovnog suda u Beogradu na Osnovni sud u Ubu, u mestu prebivališta tuženog, ali se Glišić nije pojavio danas na prvom ročištu.

Trifunović je rekao da je Glišića tužio zbog teških diskvalifikacija koje ne nanose štetu samo njemu, već i fondaciji „Podrži život“ koju vodi.

„Glišić je prebacio na svoj teren u Ub, mi smo podneli prvo tužbu u Beogradu, dakle, pojavili smo se na njegovom terenu, on se nije pojavio… Videćemo dalje, sledeće ročiste je 6. decembra“, izjavio je Trifunović.

„Ono što je sigueno da nećemo dozvoliti da u ovom postupku protiv predsednika Izvršnog odobra Srpske napredne stranke i kuma prvog čoveka u zemlji, da to postane politički cirkus. Ponašaćemo se isključivo po zakonu i prsvu i sredstvima tuženog“, poručio je on.

Lider Pokreta slobodnih građana prethodno je na Tviteru objavio da se Glišić nije pojavio na sudu, uz komentar: „Raspali narkoman se pojavio na sudu u Ubu, gospodar Uba nije. Ili se uplašio, ili ne poštuje institucije, još na svojoj teritoriji.“

Trifunovićev zastupnik Goran Draganić kaže da je Glišićev advokat prezentovao dokaze, ali nije želeo da pojasni o čemu je reč za sada.

Dodaje da će se o svemu tome izjasniti pismeno i da će zahtevati da se analiziraju svi navodi.

„Dozvolite da sačekamo 6. decembar, da saslušamo i gospodina Trifunovića i Darka Glišića kao tuženog, i nakon toga shvatićemo u kom pravcu ide ovaj postupak“, kazao je Draganić.

Draganić napominje da će se u ovom postupku voditi samo činjenicama, što očekuje i od Osnovnog suda u Ubu. Dodaje da je postupak bitan ne samo zbog ugleda i časti Sergeja Trifunovića već i zbog građana Srbije koji imaju poverenja u fondaciju Podrži život koju njegov klijent vodi.

Sergej Trifunović kaže da je Darko Glišić u nekoliko navrata javno ponovio diskvalifikacije na njegov račun i da je za njih kao dokaz predložio i svedoke. Kaže da s nestrpljenjem čeka da ih upozna i da očekuje od Glišića da se pojavi na sledećem ročištu, jer, kako napominje, on sigurno hoće na svakom.

Sergej Trifunović tužio je Glišića za uvredu, pošto ga je Glišić nazvao „raspalom narkomančinom koja treba da menja dilera“.