Sinani: BU bi imao snage da okonča proces o doktoratu Malog i bez blokade

Vesti 30. sep. 201907:13 > 07:20
Podeli:
Izvor: N1

Profesor Filozofskog fakulteta, koji je učestvovao u razgovorima rektorke Ivanke Popović i aktivista "Jedan od pet miliona", Danijel Sinani ocenio je da bi univerzitet "imao snage" da proces analize autentičnosti doktorske teze ministra finansija Siniše Malog okonča i bez blokade rada Rektorata.

POVEZANE VESTI

 „Verovatno se mnogima može učiniti da procedure na univerzitetu traju predugo, ali kakve god da su one i šta god da o njima mislim, dok su važeće, neophodno ih je poštovati“, izjavio je Sinani u intervjuu za list „Danas“ izdanje za ponedeljak.

On je ocenio da dogovor da se ubrza procedura analiza doktorata Malog koji je postignut izmedju rektorke i aktivista koji su blokirali rad Rektorata može samo da pomogne Univerzitetu.

Sinani je kazao da u Srbiji postoji „nasušna“ potreba da se uspostavi bilo kakav sistem, „počevši od osnovnog sistema vrednosti, pa sve do načina na koji institucije funkcionišu ili ne funkcionišu“.

„Mi smo očigledno, ‘mesijanski’ narodi stalno očekujemo izbavitelja i pojedinca koji će nas povesti u bolju budućnost, a to je polje stvoreno za zloupotrebu i stvaranje kulta ličnosti“, rekao je on.