Haradinaj obećao poseban zakon za Mitrovicu

Vesti 29. sep 201915:45 > 15:47
N1

Vršilac dužnosti premijera i kandidat ispred koalicije AAK-PSD za novi mandat, Ramuš Haradinaj, obećao je da će Mitrovica dobiti poseban zakon baš kao i Priština i Obilić, piše Zeri, a prenosi Kossev.

Ovo obećanje dao je prvi put u Mitrovici, na skupu pred građanima ovog grada, prenosi Kossev.

Kako se navodi u saopštenju, Haradinaj je rekao da Mitrovica, poput Prištine kao glavnog grada i Obilića – industrijskog za proizvodnju električne energije, Mitrovica takođe ima svoje specifičnosti, te zaslužuje zakon.

„Vidite, postoje dve specifičnosti. Specifičnosti su osetljivost nedavnih događanja, nazivam ih malo težim, osetljivim – teritorijalna celovitost i pod dva – da li znate da Obilić uzima novac direktno zbog činjenice da ugalj koji se izvlači u Obiliću proizvodi energiju, dakle, jedan procenat ide opštini. Mi možemo da priuštimo da jedan procenat profita Trepče ne šaljemo u državni budžet, već da ostavimo opštini Mitrovica“, rekao je Haradinaj.

Haradinaj je rekao da dvojica kandidata za premijera koji dolaze iz Mitrovice, Kadri Veselji iz PDK i Vjosa Osmani iz LDK, nikada nisu razmišljali da to urade za svoj grad.

„Dva kandidata koja kažu da su iz Mitrovice, nikada nisu razmišljala o Zakonu o Mitrovici. A ono što vam ovde kažu je ‘kada je PDK dobro, Mitrovica je dobro’. Koliko je bila dobra PDK, upropašćena je Mitrovica. Zato se opametite i shvatite, jer je tako ispalo. Ako do sada niste shvatili, kada onda“, upitao je Haradinaj.

Haradinaj je boravio juče u Mitrovici povodom svoje predizborne kampanje. Tada je, kako je prenela Koha, ujedno poručio da je Mitrovica „kao i čitavo Kosovo, jedna i nedeljiva“.