Brnabić: Komisija koja odlučuje o doktoratu Malog pod pritiskom studenata

Vesti 28. sep 201908:39 > 08:41
Tanjug / Dragan Kujundžić

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se komisija koja odlučuje o doktoratu Siniše Malog sada nalazi pod pritiskom studenata koji prete da će ponovo blokirati Rektorat Univerziteta u Beogradu.

Ona je gostujući na RTS-u pitala šta će značiti za Beogradski univerzitet (BU) ako komisija na Fakultetu organizacionih nauka donese odluku suprotnu dosadašnjem mišljenju stručne komisije i ospori doktorat.

„Ja pitam i sebe i one koji odlučuju, ako retroaktivno odlučujete po pravilniku iz 2016. za nešto što bilo 2013. godine, da li to znači da možete bilo koju doktorsku disertaciju da ocenjujete retroaktivno. To stavlja BU u nezavidan položaj i verujem da je univerzitet snažan i može da se odupre pritiscima“, kazala je Brnabić.

POVEZANE VESTI

Ranije izjave da su studenti u Rektoratu „stvorili talačku krizu“, premijerka ne smatra prejakim, već iskrenim.

Istakla je da je nedopustivo da Rektorat bude zatvoren 12 dana zbog dvadesetak ljudi, da ne puštaju rektorku Ivanku Popović u kancelariju rektora, a da svih 12 dana neki politički lideri mogu slobodno da ulaze u zgradu.

Za poniženje univerziteta i rektorke, Branabić smatra izjave studenata da je rektorka položila ispit, a da je diplomski čeka 4. novembra, do kada se odlučuje o doktoratu aktuelnog ministra finansija.

Premijerka je najavila da će narednih dana izneti nove argumente zašto je Siniša Mali bio njen izbor za ministra finansija.