Nema više besplatnih programa na "Galetu", opština krivi novo rukovodstvo iz SNS

Vesti 26. sep. 201918:18 > 19:49
Podeli:
Izvor: N1

Nova posledica sukoba rukovodstva Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" i opštine Stari grad koja je do nedavno njime upravljala - dugogodišnjih besplatnih programa na tom bazenu neće biti do daljnjeg. Opština poručuje da je kriva nova uprava, dok druga strana tvrdi suprotno.

Ni Milan Gale Muškatirović iz svojih najboljih dana ispred vaterpolo gola ne bi uspeo da odbrani napade dve strane. Kažu, zbog plivanja u mutnom, nema besplatnog plivanja, ni za decu, ni za penzionere, a nema ni časova joge i fitnesa. Ko je kriv?

Novo rukovodstvo, tvrdi predsednik opštine Stari grad Marko Bastać.

„Novo rukovodstvo bazena, koje nema još uvek zakonsko pravo da bude u Sportskom centru, je uskratilo građanima Starog grada koji zovu svaki dan opštinu Stari grad, mogućnost korišćenja besplatnih programa“, kaže Bastać.

Dakle, kartica koju izdaje opština više nije validna. Pitali smo i drugu stranu zašto.

Novi upravnik Sportskog centra Jovan Knežević javio se na naš poziv, ali zvaničnu izjavu, ipak, nismo dobili. U telefonskom razgovoru rekao nam je samo ono što je nedavno napisano i zalepljeno na ulazu u centar.

„Opština Stari grad nije pokazala interesovanje da nastavi dalju saradnju sa Sportskim centrom. Sportski centar će u saradnji sa Gradom Beogradom formirati nove programe i oformiti svoju karticu kako bi građani imali bolju i sadržajniju ponudu“, poručuje se u pomenutom obaveštenju.

Bastać, s druge strane, tvrdi da je reč o laži. Uz takav zaključak, najavljuje i da opština ima rešenje.

„Mi ćemo svakako sve te programe prebaciti na drugo mesto, ali je potrebno da kažu to. Potrebno je da kažu: ‘SNS ne želi da građani Starog grada više imaju besplatne programe na bazenu'“, kaže Bastać.

Odgovor druge strane nismo uspeli da dobijemo, jer novi upravnik Sportskog centra više nije odgovarao na naše pozive.

Početkom avgusta, odlukom gradske vlasti, upravljanje sportskim centrom prešlo je iz opštinskih u ruke direktora Jovana Kneževića iz SNS-a, uz obrazloženje da su Bastać i njegovi saradnici godinama urušavali i uništavali Sportski centar, nenamenski trošeći novac.

Iz opštine odgovaraju: „Oteto, prokleto“.

Ako smo dobro shvatili, stanovnici Starog grada imaće u nekom trenutku na raspolaganju dve ponude za besplatne programe plivanja – pa, birajte.