Lazović: Vesić uhvaćen u zlodelu, izvlači se na sve moguće načine

Vesti 24. sep 201918:42 > 19:30
Podeli:
Izvor: N1

Građani su se na društvenim mrežama žalili da je zbog radova na Trgu Republike došlo do saobraćajnog kolapsa, kao i da je ukinut trolejbus, zbog čega je došlo do stvaranja gužve na linijima autobuskog prevoza. Slično je bilo i danas, iako je zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio da popravka rekonstruisanog trga neće uticati na saobraćaj.

Celu situaciju dodatno su otežale i padavine, zbog čega na ulicama Beograda ponovo vlada nezadovoljstvo.

Mic po mic kreću se vozila po novoj kaldrmi koja čeka da bude presložena. Delovi Kolarčeve i Francuske zbog radova ponovo su zatvoreni, a dodatnu muku donela je kiša. Kolaps je zato sinoć bio neizbežan.

Nešto bolja situacija bila je jutros, ali nedovoljno da vozači budu zadovoljni.

„Pa igrom slučaja se vozim ovuda, ne bih nikad ni išao“

„K’o po seoskom drumu, ne moraš da ideš na selo“

„Užasno“…neki su od komentara vozača.

N1: Jel teško voziti ovuda?

„Jeste, baš smeta, drma i volan i… prosto boli“

POVEZANE VESTI

 Ništa manje revoltirani su i pešaci.

„Ja sam rođena Beograđanka i ovde sam se snalazila uvek. Samo ćete mi reći – jesam ja sada u Beogradu? Jesam? Hvala“.

„Sve što se radi je skandal“

N1: A kad idete preko kaldrme, je l’ klizavo?

„Pa ne idem, slomiću vrat“

„Ja kažem, sve dame će da slome štikle. Strašno. Ja kad u ravnim patikama ne mogu da hodam“

Ni kolapsa ni usporavanja, međutim, prema obećanju zamenika gradonačelnika nije trebalo da bude. Tako nešto pak nije realno, ocenjuje struka.

„Te kabadahije iz grada na dnevnoj bazi izjavljuju sumanute stvari. Apsolutno je nelogično da za takvu vrstu radova koja je sada u toku, ta popravka da se ne zatvori saobraćaj“, kaže Dragoljub Bakić, arhitekta.

Ako je moguće rekonstruisati bez izmena režima saobraćaja, zašto su onda građani morali da čekaju mesecima da prođu trgom prilikom prve rekonstrukcije, pitaju se u organizaciji „Ne davimo Beograd“.

„Ja mislim da je jednostavno on uhvaćen u nekom zlodelu ponovo i on se sada izvlači na sve moguće načine, jednome će reći – građani neće platiti, drugome će reći – biće brzi rokovi, trećem će reći – neće zatvarati saobraćaj, a ustvari, to je jedan potpuni javašluk“, izjavio je Radomir Lazović iz „Ne davimo Beograd“.

Međutim, usporen ili potpuno obustavljen saobraćaj nisu najveći problemi.

„Neka se mučimo, kol’ko se mučimo, ali ga uradite kvalitetno za sva vremena, a nemojte da radite nešto, krpež neki koji će sutra ponovo da se diže. Garantovano će te iste kocke koje sad stavljaju, kroz par meseci ponovo da dižu“, smatra Bakić.

Dokle se stiglo sa radovima na zameni kaldrme i kada se očekuje njihov završetak? Iz Grada nema odgovora, kao ni na pitanje da li je ukidanje trolejbuskog saobraćaja na trgu povezano sa njegovom drugom rekonstrukcijom.