Vesić: Preslaganje kocke na Trgu neće koštati budžet ni jedan jedini dinar

Vesti 23. sep 201918:20 > 18:28
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će se posle preslaganja kocke, što je on naložio, dobiti čist kolovoz oko Trga Republike koji će moći da koriste svi.

„Moj posao nije bio da se bavim projektom, ja kada sam čio za problem ja sam ga rešio, tako što sam rekao firmi da sve preslože o svom trošku“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na tv O2.

On je podsetio da ovo nije prvi put da se daju lažne informacije i da se iskljrivljuje slika u medijima onoga što se zaista radi u Beogradu.

„Kada je bio u pitanju projekat Beograd na vodi pričali su da to nikada neće ni da se izgradi, zatim da je to samo maketa, a onda da zgrade tonu. Na našu veliku sreću, projekat napreduje i zgrade niču. Tako je isto bilo i sa garažom na Obilićevom vencu, te prvo neće moći da se izgradi, pa biće gužve, pa neće izdržati konstrukcija, a mi smo pre neki dan dobili nagradu za najbolju evropsku rekonstruisanu garažu. Zatim je isto bilo i sa fontanom na Slaviji, te da curi, te vozači će se sudarati zbog smetnje u saobraćaju“, kazao je.

 On je rekao da su se zbog kocke na ulici pobunili biciklisti i motorciklisti, da podloga na kolovozu onemogućava normalnu vožnju, za šta on kaže da su potpuno u pravu, navodi Beoinfo.

„Posle preslaganja kocke koju sam naložio, dobićemo čist kolovoz koji će moći da koriste svi. Moj posao nije bio da se bavim projektom, ja kada sam čio za problem ja sam ga rešio, tako što sam rekao firmi da sve preslože o svom trošku“, istakao je Vesić.

Govoreći o odgovornosti firme za loše radove, Vesić je rekao da Štrabag mora da prihvati reklamaciju i da će sve to uraditi o svom trošku, kao i da će dati bankarsku garanciju za naredne tri godine.

„Nije tačno da je iz gradskog budžeta izdvojeno 30 miliona dinara za te radove, vanrednih troškova nema. U ovo trenutku izvođaču je plaćeno oko 70 odsto ugovora, a sve će biti kad nam preda celu ulicu. Celo preslaganje kocke radi se o trošku izvođača i nijedan jedini dinar to neće koštati gradski budžet“, rekao je on.

Vesić je naveo da su svi ugovori javni i moguć je uvid.

„Konkretno za Trg je izabrana renomirana austrijska firma Štrabag i ukupno će koštati oko osam miliona evra, što je 960 miliona dinara sa pdv-om i neće biti dodatnih troškova i veoma je važno da daju tri godine garancije za sve na tom trgu. Znači sve što bude u naredne tri godine biće popravljeno iz te bankarske garancije“, rekao je.

Vesić je naglasio i da će gondola da se gradi ove godine, kao što je i planirano, a da će se graditi i staza za skijanje na Avali.

„Beograd će dobiti gondolu koja će povezivati Кalemegdanski park i Ušće, kao što gondolu imaju Jerusalim, Njujork, Salcburg, Koblenc i mnogi drugi gradovi. Takođe, gradićemo i stazu za skijanje na Avali“, najavio je zamenik gradonačelnika.