Bastać postavio pitanja Vesiću i poručio mu: Nećeš graditi žičaru na Kalemegdanu

Vesti 22. sep 201914:02 > 14:10
Podeli:
Izvor: N1

Funkcioner Stranke slobode i pravde i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać poručio je zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da mu građani Beograda obećavaju da neće graditi žičaru na Kalemegdanu. "Jer ne postoji normalna osoba koja bi ušla da se vozi na toj žičari kada znamo da su kocke koje si nabavio na Trgu Republike imale rok trajanja deset dana, kada znamo da si poplavio jedan deo grada", naveo je Bastać.

Podsetimo, Vesić je izjavio da će na Kalemegdanu u Beogradu, „uprkos histeriji agresivne manjine“, biti izgrađena gondola. „Beograd će dobiti gondolu koja će povezivati Kalemgdanski park i Ušće, kao što gondolu imaju Jerusalim, Njujork, Salcburg, Koblenc i mnogi drugi gradovi“, kazao je Vesić u intervjuu za „Blic“.

Bastać je uputio pitanja zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću i naglasio da bi „najbolje bilo da odgovore na ta pitanja počne da vežba odmah“, jer će, kako je kazao, istražni organi „prvo tebe pitati“.

„Kada ćeš da pokažeš sve knjige nadzora koje štite sve ove tvoje besmislene, preskupe i štetne radove u Beogradu? Kada ćeš da nam kažeš čija je firma preko koje si nabavio kocke na Trgu Republike? I kada ćeš da podneseš ostavku i spasiš sve ove građane u Beogradu koje maltretiraš već mesecima?“, upitao je Bastać

Bastać je na konferenciji za novinare u Ulici Kraljice Marije, kazao da je u toj i u okolnim ulicama „već mesecima pakao za sve ljude“ koji tu žive ovde.

„Domaćinstva nemaju vodu, ne postoje trotoari, preduzetnici razmišljaju da naprave svoje objekte. Sve to, jer je samo desetak metara odavde pukla cev koja je potopila jedan deo grada„, naglasio je on.

Bastać je rekao da su funkcioneri te stranke danas pre podne odneli sa Trga Republike 28 kocki i ostavili ih ispred zgrade predsedništva, kako je kazao, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa porukom „Goran ti je lopov“. Dodao je da su još 28 kocki odneli Vesiću.