Brnabić s kineskom delegacijom: Cenimo ulogu Kine u odbrani međunarodnog prava

Vesti 21. sep 201916:29 > 16:29
Podeli:
Izvor: TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC /

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na sastanku sa delegacijom Vrhovnog narodnog suda Kine poručila da Srbija visoko ceni ulogu te zemlje u poštovanju i odbrani međunarodnog prava.

Brnabićeva i predsednik Suda Džou Đijang su na sastanku u Beogradu konstatovali da su odnosi Srbije i Kine izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i „savremeno čelično prijateljstvo“, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva je rekla da Srbija pridaje veliki značaj privrednoj saradnji u okviru mehanizma Kina-CIEZ.

Ona je izrazila zadovoljstvo što će Srbija imati priliku da u okviru te saradnje 8. i 9. oktobra bude domaćin četrvrte Kina-CIEZ ministarske konferencije u oblasti inovacija.

Brnabićeva je rekla da će Srbija nastaviti da podržava Kinu na bilateralnom i multilateralnom planu, kao i putem mehanizma saradnje „17+1“, kojem Srbija pridaje poseban značaj.

Premijerka Srbije je DŽou čestitala 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine, koja će biti obeležena 1. oktobra i u ime Vlade Srbije poželela dalje uspehe Kini u svim oblastima njenog razvoja.

Tokom posete predsednika Vrhovnog narodnog suda Kine Srbiji potpisan je Memorandum o razumevanju sa Vrhovnim kasacionim sudom Srbije, koji će doprineti unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti pravosuđa, a, takođe, i informatizaciji sudova, sudskom upravljanju i sudskoj obuci.