Izgradnja garaže na Sinđelićevom trgu u Nišu počela bez protesta stanara

Vesti 20. sep 201912:16 > 12:21
Podeli:
Izvor: N1

Na Sinđelićevom trgu u Nišu počela je izgradnja javne garaže, za sada bez seče drveća, zbog čega su prethodno protestovali stanari zgrada u okolini.

Parking koji se nalazi na tom prostoru je zatvoren, sa njega se uklanjaju stubovi ulične rasvete i postavlja zaštitna ograda, ali bez protesta stanara.

POVEZANE VESTI

Stanari zgrada na Sinđelićevom trgu su pre desetak dana protestovali protiv izgradnje javne garaže, a više dana su dežurali nakon što je posečena jedna od desetak lipa na tom prostoru. 

Oni su tada zatražili da javna garaža bude izgrađena na nekoj drugoj lokaciji u širem centru Niša, a ne „tik ispod njihovih prozora“. 

Stanovnici tog dela grada dobili su obećanje grada i „Parking servisa“ da će nakon izgradnje javne garaže biti proširene zelene površine sa strane stambenih objekata, čime će biti „kompenzovana“ zelena površina koja se oduzima sa prednje strane ka ulazu. 

Stanarima je obećano i da će zelena površina biti povećana, sa sadašnjih 10 odsto na 15 odsto. 

Na parkingu na Sinđelićevom trgu do sada je bilo mesta za 78 automobila, a iz „Parking servisa“ su najavili da će nakon izgradnje montažne garaže broj mesta biti udvostručen.

Prema projektu tog preduzeća, montažna garaža imaće 3.260 kvadrata, dva ulaza i dva izlaza.