Pukla cev u Ulici kraljice Marije, poplava u okolnim ulicama

Podeli:
Izvor: N1

U Ulici kraljice Marije kod Mašinskog fakulteta, pukla je cev na mestu gde se izvode radovi tokom rekonstrukcije te ulice. Kako su rekli za N1 iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije, sanacija će trajati bar do ponoći.

Pucanje cevi prouzrokovalo je poplavu, a saobraćaj u tom delu grada je otežan.

Voda iz cevi koja je pukla kulja i sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.

Osim saobraćaja u tom delu grada otežan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja, o čemu svedoče i snimci građana objavljeni na društvenim mrežama.

Gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je da su ekipe Beogradskog vodovoda na terenu i da će se kvar otklanjati na taj način da građani u što manjoj meri osete posledice.

„Došlo je do pucanja velike magistralne cevi na ovom prostoru. Razgovarao sam sa direktorom Vodovoda, uskoro će situacija biti jasnija i znaćemo koje je vreme potrebno da se kvar otkloni, o čemu će biti građani biti obavešteni“, poručio je gradonačelnik.

Vladimir Šobot iz beogradskog Vodovoda i kanalizacije prethodno je za N1 rekao da još uvek ne znaju razlog zbog koga je došlo do pucanja cevi.

„Moramo da zatvorimo vodu, saniramo kvar, radi se o magistralnom cevovodu, tek kada saniramo možemo da govorimo zbog čega je došlo do pucanja“, kazao je on.

Dodao je da sanacija praktično još nije ni počela.

„Naša prva procena je da će radovi trajati do ponoći, ali s obzirom da se radi o magistralnom cevovodu veliikog profila, ne možemo tačno govoriti“, objasnio je on.

Naveo je da su poplavljene ulice koje se nalaze nizvodno od Ulice 27. marta.

„Sa ove tačke gledišta ne možemo opredeliti tačno koje ulice su ugrožene vodom“, kazao je i istaao da za sada nemaju prijavu da je došlo do bilo kakve materijalne štete. 

Iz beogradskog Vodovoda i kanalizacije ranije su saopštili da je „zbog kvara na magistralnom cevovodu na uglu Karnegijeve i Kraljice Marije, u okviru rekonstrukcije predmetnog područja, jutros pre 5h isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema“.

„Sve ekipe našeg preduzeća su angažovane na terenu kako bi se otklonio navedeni defekt. Tokom njegove sanacije potrošači će u centralnim gradskim zonama osetiti poremećaj u vodosnabdevanju“, navodi se u saopštenju.