Verbić sledeće nedelje iznosi ponudu sindikatima u štrajku

Vesti 17. apr 201517:23 > 17:25
Podeli:
Izvor: N1

Zajednička sednica glavnih odbora dva prosvetna sindikata u štrajku biće održana u sredu 22. aprila, a ocekuje se da se tom prilikom obrati i ministar prosvete Srđan Verbić, kako bi sindikatima predstavio konkretna rešenja za popravljanje njihovog materijalnog položaja.

Kako je agenciji Beta rekla portparolka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković to je zaključak današnjeg sastanka, koji su sindikati održali sa ministrom Verbićem.

„Nakon što u sredu od ministra čujemo ideje o tome kako da se obezbedi finansijska pomoć za prosvetne radnike, naši predstavnici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti, odlučiće prihvataju li to što je ministar ponudio“, kazala je Janković.

Na današnjem sastanku koji je trajao oko dva i po sata nije postignut konkretan dogovor o prekidu štrajka dva reprezentativna sindikata koji traje od 17 novembra.

Štrajk su pre tačno pet meseci započela sva četiri reprezentativna sindikata, a sada skraćenjem časova na 30 minuta i dalje štrajkuju dva sindikata – USPRS i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

Sindikati su stupili u štrajk zbog smanjenja plata za 10 odsto i zbog lošeg stanja u prosveti.