Dopuna istrage u predmetu Štrpci

Vesti 17. apr 201516:57 > 17:01
Podeli:
Izvor: N1 info

Optužnica u predmetu “Štrpci“ vraćena je radi donošenja naredbe o dopuni istrage, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu je 9. aprila donelo naredbu da Tužilaštvo za ratne zločine, u roku od tri dana od dana prijema naredbe suda, donese naredbu o dopuni istrage, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice koja je podignuta protiv Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić, kojom se okrivljenima stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je navedenu odluku krivično vanpretresno veće donelo prilikom ispitivanja navedene optužnice Tužilaštva za ratne zločine, a nakon izvršenog uvida u spise predmeta i pisane odgovore na optužnicu koje su podneli branioci okrivljenih.

Naime, krivično vanpretresno veće je utvrdilo da je u konkretnom slučaju u dopuni istrage potrebno da se ispitaju određeni svedoci, te da se nakon ispitivanja svedoka, s obzirom na njihovu brojnost, tačno opredeli kojim se konkretno od ponuđenih dokaza potkrepljuje postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje koje im se stavljaju na teret, a na način kako je to opisano u predmetnoj optužnici, stoji u saopštenju.

Navedeno je po oceni krivičnog vanpretresnog veća potrebno preduzeti u cilju boljeg razjašnjenja stanja stvari, da bi se ispitala osnovanost optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.