Stefanović: Objekat na Pančićevom vrhu će biti srušen, ne bih o tačnom datumu

Vesti 19. sep. 201915:49 > 15:54
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će nelegalni objekat u zaštićenoj zoni prirode na Pančićevom vrhu, koji više od godinu i po dana od donošenja rešenja o rušenju stoji netaknut, biti srušen brzo, ali nije želeo da precizira datum, preneo je Insajder.

On je, na pitanje Insajdera „šta se dešava sa rušenjem“ odgovorio da „ne zna u ovom trenutku, ali da veruje da će objekat biti srušen uskoro“.

Na pitanje šta znači uskoro, Stefanović je rekao da ne bi da „definiše precizno“.

„Ne bih da precizno definišem, pa da posle kažete nisam ja taj ko će ići da ruši. Vrlo brzo, ja verujem vrlo brzo“, rekao je Stefanović.

Sličan odgovor, kako navodi Insajder, Stefanović je dao i pre mesec dana kada je proteklo godinu dana od otkazivanja rušenja tog objekta kada je rekao da će „do poslednje cigle taj objekat biti srušen“.

Tačan datum nikada nije naveo, osim da će se to desiti do kraja godine.

Betonski objekat od 1.000 kvadrata bespravno je izgrađen u zaštićenoj zoni, nacionalnog parka na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, naočigled nadležnih institucija, a početkom prošle godine Ministarstvo građevinarstva donelo je rešenje o rušenju koje je zakazano sedam meseci kasnije, 7. avgusta 2018. godine, ali je otkazano.

Tada je Stefanović, pozivajući se na zakon, objasnio da pomoć policije nije moguća ako se pre toga ne dostavi dokaz da je rušenje već pokušano, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović odbila je da bez asistencije policije sprovede rušenje nelegalnog objekta, jer je građevinska inspektorka koja je radila na tom slučaju, u službenoj belešci navela da je dobijala upozorenja da bude oprezna, jer se radi o opasnim ljudima.