Pešaci sve teže preko kaldrme, opozicija kaže – rekonstrukcija Trga 12 miliona

Vesti 18. sep. 201917:25 > 19:28
Podeli:
Izvor: N1

Savez za Srbiju traži da zbog, kako kaže potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović, brljotina i korupcije koju je gradska vlast pokazala na primeru rekonstrukcije Trga Republike, hitno budu smenjeni zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i gradski urbanista Marko Stojčić. Jovanović je poručio da grad ne može funkcionisati bez gradonačelnika.

I dok kocke na Trgu Republike, posle prve kiše same ispadaju, a noge prolaznika upadaju, radnici već nekoliko dana vredno rade na njihovom okretanju

„Neće me biti sramota da ih svaki put vratim za svaku kocku koju nisu dobro uradili. Ovaj posao ima da se uradi kako treba, mi smo tu da ono što su građani platili, a ovo su građani platili preko Skupštine grada, bude urađeno kako treba“, poručio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. 

POVEZANE VESTI:

Kada je reč o novcu, iz Saveza za Srbiju tvrde da rekonstrukcija rekonstrukcije, odnosno okretanje kocki na kolovozu neće biti besplatno za Beograđane.

„Imamo opravdanu sumnju da radovi na Trgu Republike mogu koštati i preko 12 miliona evra, što bi bio jedan od ključnih indikatora da je na delu velika korupcija i velika brljotina za koju neko mora da odgovara“, kaže Nikola Jovanović iz Narodne stranke.

Saobraćaj se kreće po rupama koje se stvaraju na kaldrmi, ali popularne kocke nisu ravne više ni na pešačkom prelazu. 

„Presložiće se sve kocke, vratiće se, izravnjaće se, namestiće se tako da mogu da koriste i biciklisti“, kaže Vesić.

Zbog takve slike iz centra prestonice iz Saveza za Srbiju traže da se objavi ugovor o nadzoru nad izvođenjem radova, jer je, kako tvrde, Direkcija za gradsko građevinsko zemljište istovremeno i nadzor i investitor, ali osnovni zahtev je:

„Da se momentalno smene zamenik gradonačelnika i gradski arhitekta Stojčić. Ne može grad funkcionisati bez gradonačelnika, ne može jedan šarlatan zamenik da vodi Beograd i ne može to da bude gradski arhitekta koji je u permanentnom sukobu interesa“, rekao je Jovanović.

Radovi na rekonstrukciji Trga Republike počeli su prošle godine u avgustu, kada je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da je to početak širenja pešačke zone u centru grada, saobraćaj se, međutim, kreće istim ulicama kao i pre rekonstrukcije.