SzS: Ako nas EP pozove na razgovore odazvaćemo se, ako zove Gojković – nećemo

Vesti 18. sep. 201915:56 > 16:06
Podeli:
Izvor: N1

"Ako nas Evropski parlament pozove na razgovore o izbornim uslovima - doći ćemo, ako nas pozove predsednica Skupštine, nećemo", rekao je za N1 predsedavajući Saveza za Srbiju Boško Obradović.

Obradović kaže da je Savez za Srbiju cenio da je inicijativa predsedavajućeg Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvida Mekalistera za posredovanje u dijalogu o izbornim uslovima dobrodošla, ali zakasnela za izbore koji se najavljuju za mart 2020. godine.

POVEZANE VESTI:

SzS navodi da posredovanje u dijalogu ne odlaže kampanju za bojkot i ne menja odluku o neučestvovanju na „lažnim izborima“ najavljenim za mart. 

„Posredovanje u dijalogu može imati za cilj isključivo postizanje Sporazuma o poštenim i slobodnim izborima, mehanizme sprovođenja i rok od devet meseci za održavanje pravih izbora“, navodi se u saopštenju SzS-a. 

Iz SzS-a navode da su predstavnicima Evropskog parlamenta više puta „jasno rekli“ da od ispunjenja preporuka i zaključaka Stručnog tima protesta Jedan od pet miliona neće odustati.

„Na to smo se obavezali potpisujući Sporazum sa narodom. Posledica neprihvatanja tih zahteva je odluka o bojkotu izbora“, navodi SzS.