Uhapšeno trinaest osoba zbog korupcije u Kliničkom centru Kragujevac

Vesti 17. sep. 201917:06 > 17:08
Podeli:
Izvor: N1

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je uhapšeno trinaest osoba zbog osnova sumnje da su počinile više koruptivnih dela kojima su nanele štetu Kliničkom centru Kragujevac.

Kako se navodi u saopštenju, oni se sumnjiče da su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara. Uhapšeni su rukovodioci u Kliničkom centru Kragujevac D.P. (49) i N.S. (48), kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Kako se navodi u saopštenju MUP, sumnja se da je D.P. u postupcima javnih nabavki Kliničkog centra Kragujevac, u dogovoru sa ponuđačima, prilagođavao uslove ponuda i izradu tehničke specifikacije, kako bi suprotno Zakonu o javnim nabavkama, favorizovao određene ponuđače, na osnovu čega su oni dobijali ugovore u nabavkama medicinskih sredstava i opreme.

Zadržavanje do 48 časova određeno je za četvoro osumnjičenih i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su ostali osumnjičeni već privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, stoji u saopštenju.