Krov nad glavom dobilo 20 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Vesti 16. sep. 201915:12 > 15:14
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je ključeve 20 stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije (VS), saopštilo je to ministarstvo.

Vulin je tokom uručivanja u Starom Generalštabu u Beograd istakao da svi oni koji su deo sistema odbrane i koji su „svoj život posvetili služenju zemlji i čuvanju bezbednosti“ mogu da računaju na podršku i pomoć ministarstva i svoje države.

„Ministarstvo odbrane ulaže velike napore da reši nagomilane stambene probleme. Više od 18.000 pripadnika Ministarstva odbrane i VS nemaju adekvatno rešeno stambeno pitanje, a mi se trudimo da svakoga dana unapredimo njihov položaj i nadjemo prostora da se mnogima od njih reši stambeno pitanje“, rekao je Vulin.

On je kazao da će projektom izgradnje stanova za sve pripadnike iz struktura bezbednosti najveći broj stambenih problema moći da bude rešen.

„Svako ko je uložio svoj život u odbranu naše zemlje zaslužuje da ga podržimo, zaslužuje da, u skladu sa zakonom i našim mogućnostima, rešimo stambeno pitanje njemu i njegovoj porodici. Danas je VS bogatija za 20 zadovoljnih pripadnika i njihove porodice mogu sa pravom da kažu da se život koji su posvetili svojoj zemlji i svojoj vojsci isplaćuje“, rekao je on.