Vesić: Radiće se i noću i danju, pregledaću svaku kocku

Vesti 14. sep. 201914:58 > 15:04
Podeli:
Izvor: N1

Radnici na Trgu Republike od jutros ponovo rade kaldrmu na ulici, koja je za saobraćaj otvorena pre samo dve nedelje.

Kolovoz je napravljen od izuzetno grubog kamena koji usporava saobraćaj, dok biciklistima i motociklistima putovanje čini gotovo nemogućim.

Izvođačima je za popravljanje kaldrme dat rok do 40 dana.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da su radnici izvođača radova koji je angažovan na rekonstrukciji Trga Republike na terenu, nakon što je juče naložio da se kocke na kolovozu okrenu da bi put mogli da koriste svi oni koji su se žalili.

Goran Vesić je za RTS rekao da su se građani koji koriste bicikle i motocikle žalili i da su oni koji su projektovali kolovoz oko trga morali da vode računa i o njima, a nisu.

Istakao je da je grad slušao predloge građana i da je on juče naložio izvođaču radova da ispravi greške u roku od 35 do 40 dana, da se kocke okrenu na stranu koja je izravnana.

POVEZANE VESTI

Vesić je rekao da je trg već u punom sjaju i da ga ljudi koriste. Podsetio je da je prošle nedelje na njemu održana opera i balet Narodnog pozorišta, a najavljene su i druge manifestacije.

Ipak, istakao je da će kolovoz morati da se popravi i da će svaki izvođač morati da vodi računa o onome što je grad platio.

Naveo je da okretanje kocki građane neće koštati nijedan dinar i da će se to raditi o trošku izvođača.

Kako je dodao, radiće se i noću i danju. Danas je, kaže, obustavljen trolejbuski saobraćaj zbog promocije najmlađih oficira.

„Naložio sam takav raspored radova da saobraćaj mora da funkcioniše“, naveo je Vesić i dodao da će Saobraćajna i Komunalna policija pomagati građanima da zaobiću delove gde se radi.

Zamenik gradonačelnika ponovio je da će svaki izvođač koji ne bude radio dobro biti kažnjen i vraćen i da će on pregledati svaku kocku.