Stanari hotela Bristol, nakon sastanka s Vučićem, prekinuli štrajk glađu

N1

Stanari hotela Bristol prekinuli su štrajk glađu nakon razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Za N1 kažu da im je uključena struja i navode da imaju očekivanja da će nakon ovog razgovora problem njihovog stambenog pitanja biti rešen.

Stanari kažu i da se nakon 10 dana štrajka glađu osećaju isrpljeno i da se nadaju da će vratiti svoje živote u normalu koliko-toliko.

Ministar finansija Siniša Mali, koji je učestvovao na sastanku, rekao je da su Vučić i on imali „veoma dug razgovor sa stanarima hotela Bristol.

„Ono što je važno je da smo čuli njihov glas, razumeli njihov problem i u najkraćem mogućem roku pronaći ćemo rešenje za situaciju u kojoj se oni nalaze“, kazao je Mali.

Jedna od stanarki hotela Radmila Radosavljević rekla je za N1 da su kod Vučića otišli u 9.00 sati jutros i da im je on obećao da će pokušati da reši njihov problem.

„On nam je obećao da će pokušati da to reši, sad na koji način, kako – ne znam. Pošto mi sutra imamo svadbu, ja sam ga lepo zamolila – možete li učiniti nešto da nam se uključi struja, da možemo ispratiti svatove. On je onda nazvao i rekao da može. Onda smo mi prekinuli štrajk glađu“, rekla je Radosavljević.

On kaže i da Vučić nije dao nikakav rok do kada bi njihov problem mogao da bude rešen.

„Još 10 porodica je u Bristolu, to je 18 stanara…Na sastanku nije bio mi ministar odbrane, ni zaštitnik građana, bili su samo Vučić i Siniša Mali. Mi smo njemu predočili šta mi tražimo, a on je rekao da će pokušati da se problem reši na najbolji mogući način“, kazala je Radosavljević.

Podsetimo, stanari hotela Bristol skoro tri decenije nemaju rešeno stambeno pitanje.

Zato traže da im država da stanove, koje su kako tvrde, otplatili tokom radnog veka u poseban fond vojske.

Međutim, iz Ministarstva odbrane takve navode ne potvrđuju, već kažu da stanari po zakonu jedino imaju pravo na privremeni smeštaj.