Milićević: Skandalozna odluka CIK Kosova o dokumentima birača

Vesti 12. sep. 201916:37 > 16:39
Podeli:
Izvor: N1

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević nazvao je "skandaloznom" odluku Centralne izborne komisije Kosova da svi dokumenti za identifikaciju birača, tokom narednih izbora, moraju da budu izdati na Kosovu.

„Ona ima za cilj da zaplaši Srbe na prostoru Kosova i Metohije. To je još jedan dodatni pritisak, odraz nemoći i pokušaj da izbrišu Srpsku listu sa političke scene što je nemoguće i što neće proći“, rekao je Milićević na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

POVEZANE VESTI

Navodeći da pravila krše oni koji su ih „doneli i usvojili“, Milićević je rekao kako očekuje „vrlo brzo reakciju međunarodnih organizacija i Evropske unije“.

Milićević je ocenio da je „loše to što tu Odluku podržavaju oni koji za sebe govore da su predstavnici Srba“. On je poručio da SPS pruža punu podršku Srpskoj listi i pozvao sve građane da na predstojećim izborima glasaju za ovu listu.

„Ovo je za nas pitanje opstanka i niko ne može da podeli i posvađa Srbe na prostoru Kosova i Metohije. Ohrabrujuća je spremnost i opredeljenost onih koji žive na prostoru Kosova i Metohije, a smatraju Srbiju svojom državom, da se bore za svoju budućnost i za opstanak na ovim prostorima“, rekao je Milićević.

Govoreći o bojkotu opozicije izbora na Kosovu, on je ocenio da ih oni ne bojkotuju zato što ne mogu da promovišu svoje ideje i program, kako tvrde, već „zato što ne bi niko prihvatio da stane na njihovu listu“. Milićević je upitao „ko bi prihvatio da stane na listu takozvanog Saveza za Srbiju“.