Majstorović: Britanci znaju šta ne žele, ali nikako da definišu šta žele

Vesti 11. sep. 201921:31 > 21:39
Podeli:
Izvor: N1

Trenutna situacija u Ujedinjenom Kraljevstvu je takva da Boris Džonson sa nekim, legalnim, ali ne preterano demokratskim načinima vlada u svojoj zemlji, rekao je u Danu uživo politički analitičar Miljan Mladenović.

Komentarišući problem broj jedan i za Veliku Britaniju, ali i za Evropsku uniju, Srđan Majstorović iz Centra za evropske politike je dodao da Britanci znaju šta ne žele, ali da nikako ne uspevaju da definišu šta istinski žele.

POVEZANE VESTI

„To prosto ukazuje na to koliko su nacionalne granice u 21. veku prepreka i slobodnom kretanju i kapitala i robe i ljudi, na kraju krajeva. Nažalost, čitava ova epizoda sa Bregzitom, možda je to ružno reći, ali im ajedan pozitivan efekata a to je što su građani širom Evrope mogli da se na jedan plastičan način uvere koliko su životi ljudi danas isprepleteni i koliko je značaj EU za svakodnevni život građana evropskog kontinenta“, naveo je u Danu uživo Majstorović.

Novoimenovana predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je usaglašeni predlog podele resora u novom sastavu Evropske komisije. Resor proširenja i dobrosusedstva dobio je bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročanji. Gosti N1 govorili su i o tome, a celo gostovanje pogledaje u videu.