Pet bivših profesorki VMŠ u Ćupriji tužilo školu, održano pripremno ročište

Vesti 11. sep 201920:14 > 20:32
N1

Slučaj devet profesorki ćuprijske Visoke medicinske škole koje su otpuštene ili im nije produžen ugovor, nastavlja se u sudovima.

Doktor Sunčica Ivanović i magistar Suzana Milutinović tvrde da su nezakonito sklonjene iz nastave, a da su umesto njih dovedeni funkcioneri Srpske napredne stranke, koji imaju daleko niže reference za rad sa studentima od njih.

POVEZANE VESTI

Pet od devet žena, od kojih su četiri doktori nauka, tuže školu pred Osnovnim sudom u Paraćinu.

Magistar Suzana Milutinović, koja je do pre godinu dana radila u VMŠSS Ćuprija, tužila je školu.

Održano je prvo ročište, a ona tvrdi da je na njeno mesto došla nekompetentna osoba.

„Nas devet je ostalo bez posla, jer nismo podobne, jer nismo članovi SNS. Kako oni mogu nas da zamene, to nikome ni danas nije jasno“, kaže ona.

Aleksandar Nikolić, pravni zastupnik VMŠSS Ćuprija potvrdio je da je doržano pripremno ročište, da su izneti dokazi, kao i da je zvanično postupak počeo danas.

„Na moje mesto došao je funkcioner SNS Ivan Bošnjak, njegove kompetencije su članstvo u SNS i to što je državni sekretar. S pravom tvrdim da sam bila bolji kandidat“, kaže dr Sunčica Ivanović.

Narodni poslanik Balša Božović pružio je podršku ženama koje su ostale bez posla.

„Apelujem na sve da ne ostave ove profesorke same. Imale su razne pritiske, čak ih je bivši direktor tužio, od njih tražio ogromne svote novca. Njima su otete plate i oteta radna mesta, a na njihovim radnim mestima su oni koji nemaju kvalifikacije za to“, kaže Božović.