Odbojkašicama Srbije uručeni diplomatski pasoši

Vesti 10. sep. 201918:40 > 18:42
Podeli:
Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je diplomatske pasoše trofejnim srpskim odbojkašicama i stručnom timu reprezentacije.

Reprezentativke Srbije dobile su nove putne isprave posle brojnih, pre svega zlatnih, medalja na mnogim takmičenjima.

POVEZANE VESTI

Kako se u saopštenju Ministarstva navodi, Dačić je istakao da je taj čin prilika da se država i na taj, više nego simboličan, način oduži sportistima koji godinama donose medalje Srbiji.

„Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali“, rekao je Dačić.

Odbojkašice Srbije zahvalile su Dačiću i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste, budući da je, kako je navelo Ministarstvo, tim činom država pokazala stepen vrednovanja njihovih dostignuća i načina na koji predstavljaju zemlju u svetu.

„Ovo je jedan zaista lep gest države i polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije“, rekla je Maja Ognjenović, kapiten tima.