Slobodanka Ninić nakon prinudnog iseljenja: Sve su nam radili iza leđa

Vesti 10. sep 201917:43 > 17:44
N1

Slobodanka i Miroslav Ninić prinudno su juče iseljeni iz stana u centru Novog Sada, uz asistenciju policije, vatrogasaca i hitne pomoći. Slobodanku su izveli nakon što je policija provalila u prostoriju gde se zaključala preteći da će je zapaliti i da će skočiti sa trećeg sprata.

Tom prilikom zadobila je prelom levog ručnog zgloba, a iz MUP-a su saopštili da ispituju okolnosti pod kojima je povređena, te da će, ako se utvrdi propust nekog od njihovih službenika, preduzeti adekvatne mere.

POVEZANE VESTI

„Polomila se u momentu kada su izbijali vrata koja su pala na mene“, priča dan kasnije za N1 Slobodanka Ninić. Navodi da se zatim onesvestila.

Slobodanka Ninić kaže da ni ona ni suprug nisu imali priliku nešto da preduzmu. „Oni su sve nama radili iza leđa“.

Podsetimo, porodica Ninić je, kako je saopštilo udruženje Krov nad glavom, uzela kredit 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Banci su vratili oko 80.000 i dužni su još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra.

„Mi nismo znali da je on proglašen dospelim (2018. godine), dok se nismo vratili kući… U tom periodu smo bili kod ćerke u Užicu. Nakon dolaska u Novi Sad, suprug je otišao da plati ratu za stan. Muž je izvadio 700 evra, to su bile te dve rate, službenica je rekla – ne, ne toliko i navela neku cifru, ne znam tačno da li osam ili devet miliona dinara, ne sećam se tačno… Mi ništa nismo obaveštavani. Dali smo agencijama da prodajemo stan, ali problem je postojao što je postojala sudska zabrana prodaje stana… E sada meni nije jasno – ako su mogli da skinu zabranu da prodaju izvršitelji, zašto nisu mogli da skinu zabranu da i mi prodamo stan“, navodi Ninićeva.

Kaže da je sledeći korak sud i da će čekati sudske presude.

Slobodanka Ninić lošeg je zdravstvenog stanja. Operisana je od karcinoma, a uskoro očekuje novu intervenciju.