Disopt i Ružić: Važno otvaranje kancelarije francuske agencije za razvoj

Vesti 10. sep. 201915:22 > 15:25
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Državni sekretar za poslove javne uprave Francuske Olivije Disopt i srpski ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić saglasili su se da je za saradnju dve zemlje veoma važno skoro otvaranje u Beogradu regionalne kancelarije francuske agencije za razvoj.

„Predsednik Vučić je jutros zamolio francuske ministre i ambasadora da rade na tome da se saradnja Francuske i Srbije sve više razvija, da se konkretizuje i produbi. Francusko-srpsko prijateljstvo je istorijsko i potrebno je da se razvija“, rekao je Disopt na konferenciji na Kalemegdanu.

Disopt je rekao da je s Ružićem razgovarao i o reformama javne uprave, koje su važno poglavlje u evrointegracijama, i da Francuska želi da pruži pomoć i podršku u tim reformama i drugim problemima s kojima se Srbija suočava.

„Potpisali smo više sporazuma. Želimo fleksibilno partnerstvo i i dalje ćemo sarađivati u reformi javne uprave“, naveo je Disopt.

Ružić je rekao da je reforma javne uprave „jedan od tri karijatidna stuba evropske budućnosti Srbije“.

„Sarađivaćemo na poljima upravljanja ljudskim resursima, stručnog usavršavanja i administrativnih procedura. Želimo moderne, profesionalne i ljubazne službenike fokusirane pre svega na građane“, naveo je srpski ministar, i dodao da je cilj da se postigne isti nivo rada javnih službenika na svim nivoima vlasti.

Disopt i Ružić su razgovarali i o želji Srbije da postane posmatrač u Evropskoj mreži za javnu upravu.