Joksimović: Spremnost da primenimo sve preporuke OEBS o izbornim uslovima

Vesti 10. sep 201911:22 > 11:27
Tanjug / Info služba SNS

Srbija je u procesu evropskih integracija uspostavila visoke standarde, ali smo i formiranjem Radne grupe Vlade Srbije dodatno pokazali spremnost da primenimo i sve preporuke OEBS u cilju unapređenja izbornih uslova, izjavila je Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović na Političkoj skupštini Evropske narodne partije.

Kako se navodi u saopštenju Srpske napredne stranke (SNS), tokom dvodnevne skupštine EEP u Briselu razgovarano je o novom sastavu Političke skupštine EPP nakon evropskih izbora, ustanovljen je sastav, program i glasačka pravila za predstojeći novembarski Kongres EPP, koji će se održati u Zagrebu, a razmatrane su i nove aplikacije za članstvo u EPP.

Tokom radnog dela Političke skupštine na kojem je bilo reči o aktuelnim dešavanjima u državama sestrinskih partija, Joksimović je izvestila članove predsedništva EPP da će redovni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani na proleće 2020. godine.

Istakla je da najnovija istraživanja pokazuju da SNS uživa stabilnu podršku građana Srbije, ali i prenela da jedan deo opozicije, uglavnom vanparlamentarne, poziva na bojkot izbora, kao i da neki od njih odbijaju da učestvuju u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova „na koji se SNS, kao vladajuća partija, odazvala, jer smatra da kroz demokratski dijalog može dodatno da unapredi neke od izbornih uslova“, saopštio je SNS.