Izvršitelji u TV Naša Balkan vizija, direktorka tvrdi – politički napad

Vesti 09. sep 201918:41 > 18:45
N1

U zgradi Filmskih novosti došlo je do incidenta zbog dugova Naše Balkan televizije. Filmske novosti žele da naplate dugovanja od pre pet godina konfiskacijom televizijske opreme. Direktorka programa tvrdi da je u pitanju politički napad zbog uređivačke politike i da oni nisu naslednici dugova, već da samo koriste istu frekvenciju na istoj adresi.

Spor po kojem Naša Balkan televizija na ime neplaćenih kirija i drugih pratećih troškova duguje Filmskim novostima blizu 10 miliona i 700 hiljada dinara, ekalirao je dolaskom izvršitelja koji su popisali imovinu Naše Balkan vizije.

„Naše sumnje su da je oprema koja se nalazi unutra esencijalno osnovno vlasništvo Naše Balkan televizije, a ne Naše Balkan vizije. Želimo da se utvrdi samo proverom opreme, proverom opreme, popisom i njihovim dokazom koji je proverljiv da su oni vlasnici, da je Vizija vlasnik opreme. Ako je tako, ja ću se izviniti i snositi kosenkvence za to, ako sam ih uznemirio i na bilo koji način doveo u pitanje neko njihovo pravo. Ako nije tako, mi ćemo popisati sadas opremu i ako u zakonskom roku ne dokažu vlasništvo nad opremom, mi ćemo je konfiskovati“, rekao je za N1 Vladimir Tomčić, direktor Filmskih novosti.

S druge strane Iz Naše Balkan vizije kažu da su od prethodne televizije zdržali samo frekfenciju, te da su u pitanju dva različita pravna lica. Oni navode da u ovom slučaju nisu dužni da vraćaju taj dug i da se ovaj spor vodi po političkoj osnovi.

„Napadi se i dalje nastavljaju, hoće da nam zatvore televiziju, bespravno kažem, ja sam sve papire pokazala. Ovo su prostorije Muhedina Hodžića koji živi u Berlinu i sva oprema koja se unutra nalazi je njegovo privatno vlasništvo i nema nikakve veze sa tom Našom Balkan televizijom. Ovo je Naša Vizija, drugo pravno lice, samo ista adresa. Ali napadi na našu televiziju, kao što vidite i dalje se nastavljaju, kaže Snežana Miletić.

Nakon što su izvršitelji obili bravu Naše Balkan vizije došlo je i do verbalnog spora između dveju suprotnih strana.

„Ko ovde određuje da nije dozvoljeno snimanje? Ko ste vi, ušli ste kod nas! Dozvoljeno je snimanje, svude je dozvoljeno snimanje, ne možete vi! S kojim pravom? Kako on može da kaže da je nedozvoljeno snimanje na Našoj televiziji“, pitala je direktorka programa Naše vizije.

Nedugo zatim, pojavili su se i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, koji, kako kažu, pružaju podršku Našoj Balkan viziji, jer smatraju da naše društvo treba da ima slobodne medije gde može da se čuje dugačije mišljenje.

„Platite nesporni dug i niko vam neće i niko Vam neće dirati office“, kazao je direktor Filmskih novosti, a Miletić odgovara da su oni druga firma.

Izvršitelji su popisali spornu opremu i za sada se još uvek nalazi u prostorijama Naše Balkan vizije, sve dok nadležni organi ne utvrde kome ona zaista pripada, na osnovu čega će biti određeno da li će eventualnim konfiskovanjem biti vraćen sporan dug.