Poslanik SNS u Skupštini vređao Jova Bakića i Dubravku Stojanović

Vesti 09. sep. 201916:36 > 16:37
Podeli:
Izvor: Printscreen

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Marko Atlagić u Skupštini Srbije je tokom rasprave o Predlogu zakona o dualnom modelu studija vređao predstavnike opozicije i pojedine profesore Beogradskog univerziteta.

 Atlagić je pogrdnim rečima nazivao sociologa Jovu Bakića i čitao njegove citate iz medija, ističući da Bakić preti silom aktuelnoj vlasti i RTS-u.

Poslanik SNS je reko da Bakić pljuje državu i građane Srbije, da iznosi grnusne laži bez dokaza protiv predsenika Srbije i da blati državu.

On je govorio i o istoričarki Dubravki Stojanović i negodovao što su Bakić i Stojanović profesori na univerzitetu.

Za Radu Trajković koja na izbornoj listi „Sloboda“ nastupa na predstojećim izborima na Kosovu, rekao da „laže“, navodeći da nisu istiniti njeni navod da su na Kosovo došli ljudi iz Republike Srpske da zastrašuju i pritiskaju građane da na izborima glasaju za Srpsku listu.

Negodovao je i što je Trajković nazivala pripadnice Kobri koje čuvaju predsednika Srbije ispred predsedništva „cickama“ i pitao kakao bi se osećala da neko tako nešto kaže za njenu ćerku dok obavlja svoj posao.

Na dnevnom redu sednice Skupštine je objedinjena rasprava o Predlogu zakona o dualnom modelu studija u visokom obrazovanju i Predlog zakona o regulisanim profesijama i priznavanju profesionalnih kvalifikacija.