Stefanović: Vlast samo u javnosti spremna da se bavi izbornim procesom

Vesti 09. sep. 201913:11 > 13:19
Podeli:
Izvor: N1

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović kazao je da vladajući režim "u javnosti pokušava da stvori utisak kako je spreman da se bavi unapređenjem izbornog procesa", ali da, kako je ocenio, "njegovi pigmeji Goran Vesić i Nebojša Stefanović tvrde suprotno", saopšteno je iz te stranke.

U saopštenju se navodi ocena Stefanovića da je Vesić „činovnik u upravi grada Beograda i da bez bilo kakve zadrške kaže da su oni stalno u kampanjama“, dok je izjavu ministra Stefanovića da se predsedniku ne može zabraniti da učestvuje u kampanji, ocenio kao „direktno dovođenje u pitanje slova zakona koje kaže da predsednik izražava narodno jedinstvo“.

„O regularnosti izbora najbolje govori funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz koji džipove u Medveđi ispred prostorija SNS opisuje kao naprednjačku mašinu koja melje opoziciju, dok razlog zašto te mašine nemaju tablice objašnjava time da se oni štite da im kola ne bi zapalili opozicioni aktivisti“, istakao je Stefanović.

Stefanović je ocenio da je Šormaz proglasio pobedu SNS uz procente pre izborne komisije, a kako je kazao, predsednik Izborne komisije je rekao da ništa nije video i da su za njega izbori prošli bez nepravilnosti, navodi se u saopštenju. 

„Vreme pigmeja je završeno, vreme gradjana dolazi, za njega ćemo se izboriti na fer i poštenim izborima koji će se organizovati u skladu sa 42 preporuke i šest zaključaka Stručnog tima protesta ‘Jedan od pet miliona’. A do tada pržite se na tihoj vatri bojkota“, zaključio je Stefanović u pisanoj izjavi.