Radomirović: PSG nema razloga za bojkot izbora, mladi bi glasali za Trifunovića

Vesti 09. sep. 201908:34 > 08:36
Podeli:
Izvor: N1

Glavni urednik Pištaljke i predsednik Udruženja novinara Srbije (UNS) Vladimir Radomirović ocenio je u Novom danu da je dobro da birači znaju kakve su pozicije stranaka u pogledu učestvovanja na izborima ili bojkota.

„S tim da deo opozicije vrši pritisak na onaj deo opozicije koji razmišlja da izađe na izbore“, smatra Radomirović.

Prema njegovom mišljenju, Pokret slobodnih građana (PSG) nema razloga da bojkotuje izbore.

„Izgleda mi, iz mog okruženja, da bi mladi glasali za Sergeja Trifunovića, on im je poznato lice iz sveta filma. Čini mi se da bi PSG izgubio ako ne učestvuje na izborima“, ocenjuje on.

Govoreći o lokalnim izborima u Medveđi, Radomirović je rekao da će ih mnogi posmatrati sa aspekta da je bilo velikih pritisaka na birače i koristiti kao argument za bojkot.

Radomirović smatra da je bojkot legitimna opcija, ali ističe da ne razume zašto oni koji ga zagovaraju ne razgovaraju sa biračima o razlozima zbog kojih bojkotuju izbore, kao i tome šta će uraditi da te građane predstavljaju ako ne budu u Skupštini.

On smatra da je pretnja bojkotom izbora već urodila plodom i s tim u vezi podseća da je predsednik Srbije najavio da će pozvati ranije misiju OEBS, kao i da je Nebojša Stefanović postavljen na čelo tela za saradnju sa OEBS-om.

Odgovarajući na pitanje o okruglim stolovima u okviru Dijaloga o izborima 2020 koji se održavaju na Fakultetu političkih nauka, Radomirović je ocenio da je čuo da je atmosfera na sastancima konstruktivna i da se razlikuje od onoga šta ti političari izjavljuju kad izađu iz sale.