Vulin odgovara hrvatskom ministru: Nije ovo 1941, više ne važe rasni zakoni NDH

Vesti 08. sep. 201916:56 > 17:03
Podeli:
Izvor: N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Damir Krstičević "treba da razume da ovo nije ni 1991. ni 1941. godina, i da više ne važe rasni zakoni iz Nezavisne Države Hrvatske, kada se branilo Jevrejima i Srbima da se slobodno kreću".

„Ako hrvatska vojska poželi da u svojim uniformama ili u civilu dođe da položi vence na grob od ustaša pobijenih Srba u Šidu, biće pušteni da se pomole na grobovima mučenika i niko ih u tome neće sprečiti niti će u klanjanju žrtvama ustaškog genocida videti zlu nameru“, naveo je Vulin. 

Prethodno je potpredsednik Vlade Hrvatske i ministar obrane te zemlje Damir Krstičević, povodom zabrane oficirima i kadetima Vojske Srbije da odaju počast žrtvama u Jasenovcu, poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru obrane Aleksandru Vulinu da „moraju razumeti da ovo više nije ’91 i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele.“ 

„Prema tome, zna se kako se to radi – zahtev, prema tome odobrenje. Hrvatska je ozbiljna država, u njoj se moraju sprovoditi hrvatski zakoni i Srbija mora to znati,“ naveo je Krstičević.