Đilas zatražio da Alo objavi u celosti presudu, kako je sud i naložio

Vesti 08. sep. 201913:11 > 13:18
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Stranke slobode i pravde (SPP) Dragan Đilas zatražio je da dnevni list "Alo" objavi u celini presudu koja je doneta u njegovu korist, a kojom je utvrđeno da je oklevetan u tekstu tog lista u cilju diskreditacije.

Đilas je novinarima ispred redakcije „Alo“ u Beogradu rekao da je presudu prvo izrekao Viši sud u Beogradu, a onda potvrdio i Apelacioni sud u Beogradu i da je presuda doneta zbog teksta u vreme izborne kampanje za gradonačelnika Beograda, u kom je navedeno da je milionima kupio sindikate i da je od biznismena Miroslava Miškovića pozajmio 10 miliona evra.

„Poštovana gospodo, prošlo je četiri dana od kada je presuda postala pravosnažna i najkasnije juče je ‘Alo’ morao da objavi kompletno ovu presudu gde jasno piše da su lagali, da su radili sa namerom da me diskredituju i da o meni građani imaju negativno mišljenje“, rekao je Đilas.

On je kazao i da je došao da pita „da li su oni koji rade za predsednika Srbije Aleksandra Vučića, bez obzira šta rade, iznad suda i da li oni ne moraju da poštuju pravosnažne sudske odluke, ili će i za njih morati da važi što važi i za druge“.

Đilas je istakao da su novine dužne da objave celu presudu i da će to biti istorijski dan za „Alo“ jer će „prvi put u modernoj istoriji objaviti istinu u njemu“. 

„Očekujem da će i sve ostale presude koje budem dobijao u narednom periodu imati u sebi taj deo (da moraju da objave presudu) tako da će čitaoci Informera, Srpskog telegrafa, Kurira, Večernjih novosti napokon moći da pročitaju nešto istinito kada se pominje moje ime i prezime“, rekao je Đilas. 

On je kazao i da mediji protiv kojih dobije presudu uvek uplate novčana sredstva, koja on potom da u humanitarne svrhe, ali da te redakcije nikada ne objave presudu.

„U ovoj zemlji se mnogo namračilo, uskoro će početi da pada“

Đilas je izjavio da dijalog vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka nema smisla i ponovio da će o izborima moći da se govori tek kada Srbija bude mogla da čuje one koji drugačije misle.

„Rekao sam i u autorskom tekstu za ‘Politiku’ ko ne sluša buru slušaće oluju. A ovde u ovoj zemlji se mnogo namračilo i uskoro će početi da pada… da li će da padne neka vlast to ćemo da vidimo“, rekao je Đilas novinarima u Beogradu. 

On je povodom dijaloga na FPN rekao da su predstavnici Saveza za Srbiju bili na prvom sastanku, videli da to nema smisla, te da za njih to više nije tema. 

Đilas je kazao i da poštuje nameru organizatora FPN i Fondacije za otvoreno društvo, ali da je vlast svoje namere pokazala postavljanjem Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS-om za unapređenje izbornog procesa.