Održana taktička vežba "Povratak 2019" u Nikincima

Vesti 07. sep. 201911:24 > 11:28
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Na poligonu u Nikincima održana je taktička vežba "Povratak 2019". U vežbi su učestvovale Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ), Žandarmerija i Helikopterska jedinica koje su prikazale delovanje u situaciji kada naoružna diverzantsko-teroristička grupa izvršava zaposedanje objekta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Nikincima, gde je prisustvovao policijskoj vežbi „Povratak 2019“, da su jedinice Žandarmerije i Specijalna antiteroristička jedinica pokazale svoju snagu.

„U uslovima nemirnog sveta, u uslovima u kojima ne znate šta će se sutra zbivati, moramo da jačano bezbednosne snage i prihvatimo svaku vrstu izazova i sačivano naš narod od opasnosti i pretnji“, rekao je Vučić, naglasivši da se ponosi jedinicam policije.

Izvor : Tanjug/Zoran Žestić

Za 130 policajaca učesnika vežbe „Povratak 2019“, Vučić je rekao da su „odlično obavili posao“.

Vučić je ocenio da je danas da je Srbija neuporedivo snažnija nego pre 30 godina, a biće i dvostruko snažnija nego što je danas, a sve kako bi odvratila svakoga od potencijalne ideje bilo kakvog napada na Srbiju.

Svi se naoružavaju u svetu, kao da je dat neki znak, dodao je on, odgovarajući na pitanja novinara posle vežbe SAJ i Žandarmerije u Nikincima.

„Kao što smo naručili ‘mistrale’ od Francuske, imaćemo nešto nabavki iz Kine, Rusije, iz Belorusije dolazi u februaru, martu. Ono čime nisam zadovoljan je što je nedovoljno promišljenosti po pitanju naše namenske industrije i ne uvek najpametnijeg trošenja novca“, naglasio je Vučić.

On je najavio da će u narednih šest meseci stići i bespilotne letelice.

Izvor : Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je rekao da će danas biti održan sastanak vojnog vrha kako bi napravili spisak šta bi Srbija eventalno mogla da kupi od Kine, čija vojna misija boravi u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je Vučiću da sve što je video dana na policijskoj vežbi u Nikincima nije postojalo pre pet godina.

Vežbi u Nikincima pristustvovao je i kineski general Džang Jousjao, vođa delegacije Narodne Republike Kine koja se nalazi u petodnevnoj poseti Srbiji. Vežbi su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin.