Tužioci završili u tabloidu – ko ih prati i s kim se vesele?

Vesti 06. sep 201919:22 > 19:28
Pixabay.com

S kim se srpski tužioci sastaju i vesele? Ali i ko prati tužioce, fotografiše ih i objavljuje u tabloidima, uz bombastične naslove? Tužilac Stanislav Dukić 50. rođendan proslavio je u krugu prijatelja u hotelu Šumadija. Kako za N1 kaže, 60-ak gostiju okupilo se u jednoj od hotelskih sala. Ispred hotela, osim tužioca, bio je i skriveni fotograf...

A na naslovnoj tabloida Srpski telegraf osvanuo je tekst „Tužioci slavili rođendan sa narko dilerima“.

„Mi smo imali dojavu da tužilac Dukić tamo slavi rođendan. Ove fotografije je slikao naš fotograf, a fotograf i novinar nisu hteli da se potpišu, jer su shvatili da iza svega stoji jedna opasna mafija koja decenijama u Novom Pazaru diluje drogu, a koja iza sebe ima ozbiljna krivična dela“, kaže glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević.

U Srpskom telegrafu posebno ističu dolazak na proslavu Halila Emrovića, za kog navode da se dovodi u vezu sa krijumčarenjem heroina iz Turske, a potom listom objavljuju veliki broj imena i fotografija privatnika, uglavnom iz Novog Pazara. Dukić, koji je šest godina radio kao tužilac i u Novom Pazaru, tvrdi da na njegovoj proslavi nije bio ni jedan kriminalac.

„Da se razumemo u Novom Pazaru, postoji ustaljena priča da je većina privatnika na ovaj ili onaj način povezana s trgovinom narkoticima. Kako je do mene dolazila priča za kojeg privatnika, tako sam zvao policiju i pitao da li je to tačno. Za Halila Emrovića su bili izričiti da od toga nema ništa i da su to gluposti i čaršijske priče“, navodi Dukić.

N1: Da li su sve ove osobe koje se navode u tabloidu i bile na Vašem rođendanu?

Dukić: Ne.

N1: Jaho Međedović?

Dukić: Ne, on nije bio. Jedini on i taj kog navode, Murat Muratović, koga čak ni pazarska čaršija nikad nije povezivala sa nelegalnim poslovima.

N1: Da li je bio i Halilov brat, Zamo Emrović?

Dukić: Na rođendanu nije bio niti je pozvan, ne isključujem mogućnost da ga je dovezao ispred hotela, ali na rođendanu nije bio.

N1: Da li je bio gospodin Nedžad Redžović?

Dukić: Ne znam ko je Nedžad Redžović.

N1: Jel bio neko iz preduzeća „Nesal“ na Vašem rođendanu?

Dukić: Ne, niko.

Međutim, ispred hotela nisu slikani samo privatnici, već i Dukićeve kolege tužioci. Među njima je i zamenik republičkog javnog tužioca Goran Ilić.

N1

N1: Odakle Vi na fotografiji naslovne strane Srpskog telegrafa sa svim ovim ljudima?

Ilić: ovo je čista montaža.

N1: Jeste li bili na rođendanu?

Ilić: Jesam bio, ali se nisam prilikom dolaska sreo sa tim ljudima.

N1: Jel bilo kriminalaca na tom rođendanu?

Ilić: Nijedna od osoba koja je pomenuta da ima neke veze sa kriminalom, nije mi poznata, s njom nemam nikakav lični kontakt.

N1: A zašto ste Vi bili na tom rođendanu?

Ilić: Bio sam jer me pozvao kolega iz Državnog veća tužilaca, a kad Vas pozove kolega – da li proveravate sastav gostiju?

Pročitajte još:

Ovo nije prvi put da Srpski telegraf piše o tužiocu Dukiću. On ih je do sada za svaki objavljen tekst tužio, a kako kaže, tužiće ih i za ovaj.

Kada je reč o hotelu Šumadija, on se našao u fokusu javnosti i pre nekoliko meseci, međutim o tome tabloidi nisu pisali. Naime, u februaru je petnaestak krupnih momaka, sa fantomkama na glavi, sekirama i palicama polupalo i demoliralo ulaz hotela. A prema navodima novinara Balkanske istraživačke mreže (BIRN), incidentu su prethodili pregovori oko prodaje, koje je vodio otac srpskog ministra policije Branko Stefanović.