Maja Pavlović: Vučević rekao da će otkloniti sve eventualne nepravilnosti

Vesti 06. sep. 201915:31 > 15:48
Podeli:
Izvor: N1

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da je vlasnica novosadskog Kanala 9 Maja Pavlović na sastanku sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem iznela sve argumente zbog kojih smatra da njena televizija nema ravnopravan položaj na medijskom tržištu u Novom Sadu.

Pavlović je UNS-u kazala da joj je rečeno da će sledeće nedelje Vučević održati sastanak sa svojim saradnicima, analizirati predočenu situaciju i otkloniti sve eventualne nepravilnosti.

„Obećao je da će se založiti da Kanal 9 dobija u najkraćem roku informacije od javnog značaja i kompetentne sagovornike u emisijama o Gradu. Podržao nas je da i dalje budemo televizija u čijem programu će uvek biti prostora za predstavnike vlasti i opozicije“, rekla je UNS-u Pavlović.

Maja Pavlović je prošlog petka prekinula štrajk glađu posle 19 dana, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem od koga je dobila garancije da će u narednih deset dana kontaktirati nadležne institucije kako bi se rešili problemi njene televizije, u skladu sa zakonom.

Inače, jedan od zahteva Pavlović da prekine treći štrajk bio je upućen Vučeviću, od kojeg je tražila da prestane da kažnjava Kanal 9 i da toj televiziji omogući ravnopravan pristup sredstvima na konkursima za sufinansiranje medija.

Jedan od problema Kanala 9 je i što niti jedno javno preduzeće u Novom Sada, koje je ovoj televiziji otkazalo ugovor, neće da obnovi saradnju.

Pavlović je ranije UNS-u rekla da vodi postupke pred Ustavnim sudom i zbog presuda direktorima javnih preduzeća u Novom Sadu zbog nedostavljanja oko 600 zahteva za informacije od javnog značaja, a koje sud nije obavezao da snose troškove suđenja, koje je ona imala.