Podneta krivična prijava protiv gradonačelnika Zrenjanina i još pet osoba

Vesti 06. sep. 201909:23 > 09:24
Podeli:
Izvor: N1

Organizacija Građanski preokret podnela je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i još pet povezanih osoba zbog sumnje da su izvršili niz krivičnih dela tokom poslednjih pet godina, a u vezi sa vodosnabdevanjem u tom gradu.

Osim Čedomira Janjića, Građanski preokret za organizovani kriminal sumnjiči i Ivana Devića, bivšeg pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina, Gorana Tajdića, bivšeg direktora Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija i Nenada Obradovića, direktora i vlasnika preduzeća Synertech d.o.o. Beograd, koje gradi postrojenje za prečišćavanje vode za piće u Zrenjaninu.

Za zloupotrebu službenog položaja sumnjiče se Čedomir Janjić, Ivan Dević, Jasmina Malinić, načelnica Gradske uprave Grada Zrenjanina i Predrag Bodiroga, aktuelni vršilac dužnosti direktora JKP Vodovod i kanalizacija, a svih šest osoba sumnjiče se i za zloupotrebu položaja odgovornog lica, odnosno podsticanje na takvu zloupotrebu, piše u saopštenju.

Građanski preokret je uz saopštenje dostavio i krivičnu prijavu koja, uz priloge, ima više od 60 stranica.