Porodica protiv upotrebe imena Olivera Ivanovića na listama, obratili se CIK

Vesti 05. sep 201920:25 > 20:27
N1

Bratanac ubijenog Olivera Ivanovića i predsednik beogrаdskog odborа Socijaldemokratske stranke Aleksandar Ivanović objavio je na svom Tviter nalogu da se porodica Ivanović obratila Izbornoj komisiji u Prištini navodeći da su apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Oliver Ivanović u nazivu izbornih lista.

Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju platio i životom“, naveo je Aleksandar Ivanović.

Podsetimo, Oliver Ivanović ubijen je pre više od 19 meseci, a ubica još nije pronađen i izveden pred lice pravde, iako su političari na obe strane obećavali da će veoma brzo otkriti imena nalogodavaca i izvršioca.

POVEZANE VESTI

Građanska inicijativa SDP, koju je do ubistva predvodio Oliver Ivanović, na predstojećim izborima na Kosovu naći će se na listi „Srpska lista – Aleksandar Vučić“, potvrdila je za N1 Ksenija Božović. Inače, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kako su saopštile vlasti u Prištini, sumnjiči se za učešće u ubistvu Ivanovića.

Iz razgovora Božovićeve za N1 ostala je jedna enigma – da li je Radoičić i dalje potpredsednik stranke. Prilog N1 pogledajte OVDE.

Dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je srećan zbog udruživanja, pojedini članovi i odbornici GI SDP kažu da napuštaju Inicijativu ili da se ograđuju od te odluke.

Podsećamo, prištinski mediji su 1. jula objavili da je sud raspisao međunarodni nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića, koji je, kako su preneli, osumnjičen za učešće u ubistvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, potom, da Radoičić „nije cvećka“, ali da nije ni na koji način učestvovao u likvidaciji Ivanovića. To je utvrđeno kroz različite metode provera i praćenja Radoičića, rekao je početkom jula Vučić.