Haradinaj se sastao s predstavnicima stranaka Albanaca uoči izbora u Medveđi

Vesti 05. sep. 201918:00 > 18:06
Podeli:
Izvor: REUTERS/Hazir Reka/arhiva

Vršilac dužnosti premijera Kosova Ramuš Haradinaj poručio je predstavnicima političkih stranaka iz opštine Medveđa da Albanci u toj opštini treba da izađu na lokalne izbore i izaberu svoje najbolje predstavnike.

„Složili smo se da svi Albanci sa pravom glasa u ovoj opštini treba da ispune svoju građansku obavezu i glasaju za najbolje kandidate“, rekao je Haradinaj na sastanku sa predstavnicima političkih stranaka iz Medveđe, iz stranke Alternativa za promenu, Demokratske stranke i Partije demokratske akcije. 

U saopštenju se navodi da su razgovarali o situaciji u regionu i da je Haradinaj izrazio posvećenost i podršku albanskoj zajednici u toj opštini da ostvari svoja prava i osigura opstanak u tim sredinama. 

„Procenjujući trenutnu situaciju, opština Medveđa će održati opštinske izbore ove nedelje, a na sastanku je istaknuta potreba da albanska zajednica bude jedinstvena i da pronađe oblike i načine adekvatne interakcije i zastupljenosti u ovim telima“, rekao je Haradinaj. 

U saopštenju piše da „srpska država nastavlja da diskriminiše Albance u regionu brišući ih sa svojih biračkih spiskova i adresa u svojim naseljima, kako bi im uskratila pravo glasa i sprečila ih da budu predstavljeni na opštinskom nivou“.