Četvrti dijalog o izborima: Bez SzS, DSS, SRS i DJB, Živković napustio salu

Podeli:
Izvor: N1

Četvrti okrugli sto u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine, koji se održava pod pokroviteljstvom Fondacije za otvoreno društvo i Fakulteta političkih nauka (FPN) završen je oko 18.30.

Sastanak je bio posvećen osvrtu na postignute rezultate u poslednjih mesec dana i na njemu su učesnici razgovarali o preporukama koje su bile predmet razgovora u prethodna dva panela posvećena finansiranju kampanja i pristupu medijima.

Izvor : N1

Na okruglom stolu su bili predstavnici nevladinih organizacija – Milan Antonijević iz Fondacije za otvoreno društvo, Bojan Klačar iz CESID-a, Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbije, kao i programski direktor Crte Raša Nedeljkov.

Od predstavnika političkih partija, između ostalih, bili su Vladimir Đukanović, Veroljub Arsić i Aleksandar Martinović iz SNS-a, Đorđe Milićević iz SPS-a, Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma, Čedomir Jovanović i Đorđo Žujević iz LDP-a, kao i predstavnici Pokreta slobodnih građana, Socijaldemokratske partije, Stranke moderne Srbije, LSV-a i SDA Sandžaka.

Iako su pozvani, na sastanak nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije, Dosta je bilo i Srpske radikalne stranke (SRS).

Predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji je došao na sastanak, napustio je razgovore jer, kako je izjavio novinarima, nema nikakvih pomaka.

Izvor : N1

Živković je rekao da se slaže sa vladajućom koalicijom da je birački spisak najmanji problem i dodao da je za njega najveći problem pristup medijima i finansiranje izborne kampanje.

Živković je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijeku Anu Brnabić da upute poziv OEBS-u koji bi kontrolisao izborni proces i uslove, od 10. septembra do dana izbora u Srbiji.

Onda će, kako je dodao, Nova stranka pozvati opoziciju da izadje na izbore.

Direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je ranije da su organizatori uputili poziv svim strankama koje su i do sada učestvovale u razgovorima.

Izvor : N1