Obradović: Situacija u Medveđi gora nego što je bila u Lučanima

Vesti 05. sep. 201914:48 > 15:49
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Dveri Boško Obradović najavio je da će sve članice Saveza za Srbiju do 15. septembra da se izjasne na svojim stranačkim organima o bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima u Srbiji. On je sa predstavnicima SzS boravio u Medveđi u kojoj je, kako je rekao, situacija gora nego u Lučanima.

Boško Obradović i drugi lideri Saveza za Srbiju bili su danas u Medveđi kako bi podržali ljude koji su su odlučili da bojkotuju lokalne izbore koji se održavaju u nedelju, ukazujući da to nisu izbori, već prisilno glasanje ucenjenih i uplašenih.

POVEZANE VESTI

„U Medveđi su već danima kriminalno-batinaške grupe koje prete ljudima da mora da glasaju za listu na kojoj su SNS i SPS. Tamo je situacija mnogo gora nego što je bila u Lučanima“, rekao je Obradović.

Zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović ponovio je stav da u Srbiji nema uslova za održavanje fer i slobodnih izbora.

„Nema uslova za politički rad ni tamo gde SNS nije na vlasti“, rekao je on i naveo primer da u Paraćinu načelnik policijske uprave i poverenik SNS pozivaju privrednike i prete imuništavanjem poslovanja ukoliko sarađuju sa javnim preduzećima u Paraćinu.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić istakao je da je Narodna stranka već donela odluku o bojkotu.

„To kako oni misle da poprave uslove za izbore najbolje oslikavaju činjenice da su još neki medijski radnici ostali bez posla“, istakao je Aleksić pominući Tatjanu Vojtehovski i Suzanu Trninić i dodavši da je svako ko se usudi da ima svoje mišljenje progonjen.

Zamenik predsednika Sttranke slobode i pravde Borko Stefanović napomenuo je da je SSP 1. septembra doneo odluku da bojkotuje izbore na proleće sledeće godine i da očekuje da se sve stranke iz SZS izjasne do 15. septembra. 

Govoreći o parlamentranim izborima 2020. godine, Obradović je rekao da je cilj stranaka koje čine Savez za Srbiju da se stvore normalni uslovi za odvijanje izbora najmanje šest meseci pre njihovog raspisivanja, da se oslobode mediji, ali da je „pošto je očigledno da SNS nema nameru to da uradi“, bojkot iznuđeno rešenje.

Prema njegovim rečima, odnos vlasti prema tome pokazuje i imenovanje ministra policije Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS oko izbornog procesa. Obradović je pitao da li je normalno da policija kontroliše izborni proces i dodao da se u toj grupi nalazi još ljudi iz MUP-a Srbije.